Mijn verhaal

Hierbij wil ik mij graag even aan u voorstellen. Mijn naam is:  Margot Lauppe Groen 75 jaar jong!  Na vele uitzendingen te hebben gekeken, zoals zo velen, hoe Bob Ross in 25 minuten een demonstratie gaf. Er was 26 jaar geleden een demonstratie in de voormalige art winkel, “Het Kwassie” te Zaandam over de Bob Ross techniek, het sprak mij zo aan dat ik mij in januari 1996 heb opgegeven voor deze opleiding tot Bob Ross CRI/LF (Bob Ross docente landschappen en bloemen)  Deze opleiding werd gegeven in Assenray (Limburg) door Amerikaanse Bob Ross docenten. Dat in 6 sessies van een week intern met 3 maanden er tussen en dat was thuis oefenen en nog eens oefenen. Daarna het examen! De eerst week van alleen maar luchten schilderen, reed ik naar huis en constateerden dat ik heel anders naar luchten ging kijken en dat vele thema’s verder, het heeft mij niet alleen anders naar de natuur leren kijken, maar ook dat je nooit perfect kan zijn. Wat Bob altijd zei, dan hoef je nooit meer een volgend schilderij te maken want je bent klaar met leren en dat geld ook voor het leven! Ik leerde niet alleen de techniek van Bob Ross, maar ook rust te vinden en te weten dat ik niet perfect hoef te zijn en alleen maar te leren dat het nog beter kan en word! Tot op de dag van vandaag leer ik nog steeds op mijn 75e. Wij waren de eerste groep in Europa die begonnen, het voelde heel speciaal voor mij! Wij werden opgeleid o.a. door de eerste leerlingen van Bob Ross zelf. Helaas overleed Bob Ross in juli 1995 op 52 jarige leeftijd, voordat ik in Mei 1996 aan  de opleiding begon. Had mijn diploma graag uit de handen van de meester zelf willen ontvangen, maar helaas het mocht niet zo zijn.

Ik begon na mijn opleiding in het buurthuis waar ik werkte met 2 cursisten te ontvangen. Daarna werd het TE druk en verhuisde ik naar De Rijp waar ik een ruimte huurde in ” Het Walhuis” waar ik meer cursisten kon ontvangen. Het werd druk en had elk weekeinde een groep van 8 tot 16 cursisten. Na 19 jaar hard werken, dat was niet alleen les geven, er zat heel veel werk in, vond ik dat het genoeg was geweest. Omdat ik de cursisten niet kon geven wat ik echt wilde en zoals Bob Ross het ooit had bedoeld! Gooide ik het roer om. Nadat ik de opleiding tot spiritueel creatief therapeut had afgerond, was het tijd om niet meer dan 6 cursisten te ontvangen en deze de aandacht te geven die een ieder verdiend, rustig de techniek uitleggen, maar ook levenslessen en er gezellige uren of een dagje van te maken samen, laten zien dat je bergen kan verzetten letterlijk en figuurlijk, ook je eigen landje kan veroveren. Zoals Bob Ross bedoelde. Om de cursist daarna met een meesterwerk en blij naar huis te zien gaan!  Dat doet mij nog steeds heel veel, mensen blij maken!

Op 20 december 2021 hadb ik er 25 jaar op zitten als Bob Ross CRI/LF: Erkend Bob Ross docente Landschappen en bloemen. Ben nu 75 en is het genoeg geweest om les te geven aan grote groepen. Geef wel les thuis aan minimaal 1 en maximaal 4 personen.

Heb vele cursisten in groepen van 6 tot 16 personen deze mooie simpele techniek van schilderen mogen leren. En heel veel lieve, bijzondere  mensen mogen ontmoeten! Dat geeft mij de ultieme voldoening! hoop dan ook dat er nog vele jaren met passie te mogen doen 2x per maand.

Geef met heel veel plezier, passie, geduld en liefde les in mijn kleine gezellige primitieve atelier in de tuin les aan personen die de techniek echt willen leren. Geef les aan 1 privé tot 4 personen in mijn atelier, bij mooi weer buiten aan de tuintafel in de tuin aan 6 personen. En een beter uitzicht op verschillende bomen en water krijg je niet!

Een ieder is van harte welkom, van jong (vanaf 10 jaar) tot oud 80!!!! 

Bob Ross heeft mij heel veel moois gebracht tot op de dag van vandaag! Er zullen deze zomer voor de laatste keer zeker nog vele mooie momenten en mensen komen, zeker weten! Bent u daar ook bij. U/jij bent van harte welkom!!

Wil u/je wel vertellen dat we twee katten hebben, namelijk de kater Banjer van 5 en de poes Pebbles van 5 jaar broer en zus, we hadden tot 24 augustus 2021 Kaya onze lieve Labrador. Zij stierf aan een tumor op 8 jarige leeftijd en we missen haar ontzettend. Mocht u allergisch  zijn voor dieren, of gewoon niet van dieren houden. Alle respect, maar dan kunt u beter niet komen!

Graag tot ziens en van harte welkom op deze laatste zomer workshops.

Wens (u) een mooie creatieve mooie zomer toe!

Margot Lauppe-Groen. Erkend Bob Ross docente L/F

            

certificaat

Geef eens een Bob Ross Workshop cadeau.

Ik verkoop ook cadeaubonnen. Voor een hele dag of 2 uurtjes,

een ochtend of middag is mogelijk.